Translate

torsdag 19 februari 2015

Fyllda paprikor

8 st stora paprikor rensade från frön
700 g blandfärs eller nötfärs
150 g ris
100 g rödlök
3 vitlöksklyftor
2 msk vegeta +  salt
1/2 msk svartpeppar
2 msk persilja
1 msk paprikakrydda
1 dl olja
1 ägg
1 L Passerade tomater
2 msk vetemjöl
2 L vatten
2 msk socker

Finhacka lök, vitlök, och persilja.
Skölj ur riset och låt rinna av i en sil sedan skall det hällas i en bunke, tillsammans med kött, vegeta, salt, paprikapulver, peppar, ägg, ris (utan vatten, okokt), lök, vitlök och persilja.

Blanda allt väl. Tillsätt olja. Fyll paprikorna med denna blandning. Tryck inte till fyllningen för mycket, och fyll inte ända upp för riset sväller när det är kokt.
Ifall det blir över en del av fyllningen så kan du rulla det till köttbullar. Lägg de fyllda paprikorna åt sidan. Värm 1/2 dl olja i en större kastrull. När oljan är varm, tillsätt vetemjöl samt 1 msk paprikakrydda. När denna blandning nu skiftar färg till gul så tillsätt vatten och rör om väl med en visp.
Tillsätt passerade tomater. När det börjar koka så läggs de fyllda paprikorna i. Tillsätt vatten så paprikorna alltid är 1 cm under ytan av såsen. Allt detta skall koka i 45 minuter på medel temperatur när paprikorna lagts i .
Sätt köttbullarna i såsen och koka i ytterligare 25 minuter.

Servera med potatismos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar