Translate

söndag 8 februari 2015

Moussaka


MOUSSAKA MED POTATIS

2 st röd  lök
1/2 dl matolja
600g köttfärs valfri sort
1 msk paprika pulver
1 msk vegeta
1 tsk peppar
13 st potatis skurna I 3mm tunna skivor
4 ägg
1dl mjölk
½ msk vitlöks pulver
Salt efter eget behag
2dl Crème fraiche


Häll olja I en djup stekpanna och stek lök som skutts i småbitar i ca 8 minuter. Tillsätt köttet samt kryddor och stek ytterligare i 10 minuter, rör om. Sätt på ugnen på 200 grader Celsius. Den hyvlade potatisen saltas och strö över vegeta. Salta och peppra potatisen. Häll i olja i en ungs form så att botten täcks med olja. Lägg potatisen ett lager på botten, lägg mycket kött i det mellersta lagret och sedan ett lager potatis till på toppen. Blanda äggen och mjölk och vispa ihop det till en smet. Häll denna smet ovanpå potatisen. Lägg aluminiumfolie på ungs forms topp om du inte har lock till ungs form. Värm i ugnen i 45 minuter och efter det tas folien av och ytterligare 15 minuter utan folien. Så att Moussakan får riktig fin färg. Stryk på ett lager med crème fraiche på toppen av moussakan. Passar bra ihop med isbergssallad och ett glas rött vin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar