Translate

onsdag 4 februari 2015

Vita bönor (Prebranac)

Ingredienser:

500g Vita bönor (torkade i paket, ej konserv)
700g Gul lök
2 Lagerblad
Salt (efter egen smak)
Peppar (efter egen smak)
1 matsked Paprikapulver
1dl Matolja


Tillvägagångssätt:

Skölj bönorna i vatten.
Sätt på kastrullen med bönor och vatten tills de puttrar, sedan häll av vattnet och tillsätt nytt vatten tills bönorna är täckta med 7cm vatten. Gör detta 2 ggr.
Koka bönorna tills de börjar bli mjuka, men inte så de blir överkokta.
Skär löken i tärningar och stek dem i olja tills de blir mjuka. Stäng av och tillsätt kryddor ( Paprikapulver, Salt, Peppar).
Blanda löken ner i bönorna. Om du älskar mat med hetta så lägg i en chilipeppar.
Lägg i allt i en ugns form 2,5 liter stor, gärna med lock på. Koka i ugnen, 1,5h i 180grader Celsius.
Akta så att det vid slutet av koktiden i ugnen är för lite eller för mycket vätska.

Servera varm eller kan vara så speciellt gott om du äter den kall med ett stycke kött. Gott till detta är halvtorrt vitt vin.

Smaklig måltid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar